Leomlott egy autópálya Kínában, sokan meghaltak - videó

Vágólapra másolva!
Leomlott egy autópálya egy szakasza szerda hajnalban Dél-Kínában, sok ember halálát okozva - közölték helyi tisztviselők.
Vágólapra másolva!

Leomlott egy autópálya egy szakasza szerda hajnalban Dél-Kínában, legalább 19 ember halálát okozva. Az eset hajnali 2 óra körül történt - közölték helyi tisztviselők az Associated Press szerint.

Tizennyolc autó zuhant le egy lejtőn, miután az autópálya 17,9 méter (58,7 láb) hosszú szakasza összeomlott – áll a Guangdong tartománybeli Meizhou város hatóságainak közleményében. 

Összeomlott egy autópálya Kínában: tizenkilencen meghaltak.
Összeomlott egy autópálya Kínában: tizenkilencen meghaltak.
Fotó: AFP

Szemtanúk elmondták, hogy hangos zajt hallottak, és több méter széles lyukat láttak mögöttük, miután elhaladtak az útszakasz mellett, mielőtt az összeomlott. A helyi médiában megjelent videón és fotókon füst és tűz látható a helyszínen. Az autópályáról levezető lejtőn elfeketedett autókat is lehetett látni.

A mentők 30 embert vittek kórházba. 

Tavaly arról is írtunk, hogy egy brutális baleset miatt összeomlott egy autópályaszakasz Philadelphiában. Egy benzint szállító tartálykocsi balesetet szenvedett és kigyulladt. Hónapokig tartott az útszakasz helyreállítása, ami bonyolította a közlekedési problémákat az ország egyik legnagyobb városában.

Az Egyesült Államokban, Oklahoma állam területén is hasonló incidens történt. Egy ütközés miatt a híd több mint 100 méteres szakasza összeomlott, az éppen a hídon áthaladó kilenc személygépkocsi és hét vontató teherautó a folyóba zuhant. Minimum öten megsérültek, ketten meghaltak.

Összeomlott egy autópályahíd Észak-Olaszországban Genova és Firenze között is 2020-ban. Szerencsére csak két teherautó volt a hídon, ugyanis jelentősen visszaesett a forgalom a koronavírus-járvány miatti vesztegzárak miatt.

Egy hídnak a felavatása okozott hatalmas káoszt a Kongói Demokratikus Köztársaságban 2022-ben. Az afrikai politikusok éppen az ünnepélyes keretek között átadott hídon álldogáltak, amikor az leszakadt, miután elvágták a szalagot.